Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Hulp bij invullen belastingbrief • (H)Eerlijk Herk • Leerlingen leggen Grote Fietsexamen af • Activiteiten in De Cirkel • Kermis Herk Centrum • Wilfried Cretskens Classic • Wielerwedstrijd voor Nieuwelingen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Hulp bij invullen belastingbrief in De Markthallen

Heb jij hulp nodig om jouw belastingbrief in te vullen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Ook dit jaar komen de mensen van de Federale Overheidsdienst Financiën, Controle Personenbelastingen weer naar De Markthallen om jou hierbij te helpen. De zitdagen vinden plaats op donderdag 18 mei en dinsdag 6 juni, telkens van 9 tot 15 uur in de grote zaal van De Markthallen. Vergeet je documenten niet mee te brengen! Ook  met eventuele vragen kan je op deze zitdagen terecht.


(H)Eerlijk Herk

(H)Eerlijk Herk: genieten van Zuiderse klanken en smaken in Park Olmenhof

Het gemeentebestuur van Herk-de-Stad organiseert  in samenwerking met de Wereldraad op zondag 21 mei de derde editie van (H)Eerlijk Herk. (H)Eerlijk Herk staat garant voor een gezellige en onvergetelijke namiddag met het hele gezin. Je maakt er kennis met unieke producten uit zowel je eigen regio als uit de hele wereld. Nieuw tijdens deze derde editie is de showcooking waarbij live enkele eenvoudige gerechtjes/hapjes met Fairtrade producten worden gemaakt. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich uitleven op een springkasteel of tijdens een workshop percussie. Handige en ook minder handige bezoekers maken in de workshop ‘Upcycle’ een leuk hebbedingetje uit afgedankte materialen. Mis zeker ook de fantastische straattheateract Car-o-chieno niet!

Ontdek of herontdek tijdens deze derde editie van (H)Eerlijk Herk het mooie stadspark Olmenhof.   De voorbije jaren zijn er heel wat werkzaamheden uitgevoerd zodat het park er weer mooi bijligt. De activiteiten concentreren zich aan de zijde van het Prieel.

Wereld- en streekproductenmarkt: maak kennis met bekende en minder bekende streekproducten, maar ook met leuke juwelen, beelden en andere hebbedingetjes uit alle hoeken van de wereld.

Culinair solidair met showcooking:  lokale verenigingen laten je proeven van hapjes uit alle windstreken van de wereld. Nieuw dit jaar is de showcooking verzorgt door de hotelopleiding van Qrios Sint-Martinus Herk-de-Stad. Voorzien van de nodige deskundige uitleg worden er live enkele gerechten klaargemaakt waarbij zowel Fairtrade producten als regionale streekproducten worden gebruikt. Smakelijk en verrassend! Uiteraard kan er geproefd worden!
Nog in de culinaire sfeer zijn de twee workshops waarbij je kennis kan maken met en proeven van Fairtrade wijn en Fairtrade chocolade. Deelnemers kunnen bovendien een uitgebreide workshop aan huis winnen.

Spel en animatie: kindergrime en springkastelen zijn voorbehouden voor de kinderen. Daarnaast kan jong en oud echter deelnemen aan een workshop percussie of een workshop “Upcycle” waar je leert met afgedankte spullen toch leuke originele hebbedingetjes te maken. Jong en oud zijn ook van harte welkom in de verteltent waar Tom je meeneemt naar Zuid-Amerika.

Straattheater: Theatergezelschap Hendrik & co is te gast met het geweldige leuke Car-o-chieno installatie/voorstelling. Of hoe geen enkele inspanning te veel is om een dame te verwennen met het meest uitzonderlijke kopje koffie ter wereld.

(H)Eerlijk Herk is gratis toegankelijk. Kom met de fiets! Parkeergelegenheid voor auto’s in de omgeving is beperkt!

Zondag 21 mei 2017 – (H)Eerlijk Herk
Park Olmenhof
14 tot 18 uur


Leerlingen leggen Grote Fietsexamen af

Op maandag 29 mei leggen leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Herckerhof het ‘Grote Fietsexamen’ af. Via dit initiatief willen de politie Limburg Regio Hoofdstad en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde kinderen testen op hun fietsvaardigheden. Zo gaat men na of ze over voldoende basiskennis beschikken om zich veilig en zelfstandig in het verkeer te begeven. Daarbij hoort uiteraard een praktijktest in het ‘echte’ verkeer. Het parcours start aan de kerk in Herk centrum en loopt via de Zoutbrugstraat, Sint-Truidersteenweg, de Pierpontstraat, Oude Tramweg, Stevoortweg, Vezerlaan, Guldensporenlaan en Diestsestraat. Wees extra voorzichtig als je de fietsertjes langs het parcours tegen komt.


Activiteiten in dienstencentrum De Cirkel

Bestel nu je tickets om met De Cirkel naar Houden Van Griffelrock 2017 te gaan

Op dinsdag 3 oktober wordt om 14.30 uur in het Antwerpse Sportpaleis de negende editie gehouden van Houden Van... Griffelrock. Duizenden senioren en andersvaliden kunnen er nog een keer genieten van een swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek. Dana Winner, Johan Verminnen, Mama’s Jasje, Micha Marah, Connie Neefs, Jackobond en Martine Dams zorgen voor de muzikale ambiance. Er is ook een ode aan de Strangers. De presentatie is in handen van Luc Appermont. Dankzij De Cirkel kan je nu met de bus naar Houden Van… Griffelrock. Het vertrek is om 12.30 uur aan het kerkhof van Herk-de-Stad. Tickets kosten 25 euro, inclusief bus en toegang. Inschrijven verplicht voor 26 juni in De Cirkel.


Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 29 mei van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen in De Cirkel op de muzieknamiddag. Duo Horizon en Renzo zorgen voor de muziek.  De toegang is gratis.


Maandelijkse wandelingen
Dinsdag 30 mei - vertrek om 13 uur aan De Cirkel

Wandeling van ongeveer 7,5 km in Berbroek. Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.
Deelnameprijs: 4 euro


Kermis, kermisconcert en jaarmarkt in Herk Centrum

Op zondag 28 en maandag 29 mei is er weer kermis in Herk-de-Stad. Je kan er vanaf 15 uur onder meer smullen van allerlei lekkers, je in een lunapark uitleven of een ritje maken op een spectaculaire attractie. De kinderen kunnen eendjes vissen of op de paardenmolen. Harmonieorkest Sint-Martinus Herk verzorgt op zaterdag 27 mei om 19 uur dan weer een kermisconcert op de markt. Het traditionele openingsconcert, waar je kan genieten van een stevige mars, een dosis filmmuziek en een portie muziek die je als ‘hitgevoelig’ zou omschrijven. De exacte locatie op het plein hangt af van de weergoden. Je hoort het wel. Bij Herk-de-Stad kermis hoort verder ook een jaarmarkt. Die staat maandagavond 29 mei vanaf 17 uur opgesteld in de Zoutbrugstraat, op het Wendelenplein en in de Hasseltsestraat. De marktkramers zorgen voor een uniek en gevarieerd assortiment


Elfde editie van Wilfried Cretskens Classic

Alle wielertoeristen zijn op donderdag 25 mei in Herk-de-Stad welkom voor de elfde editie van de Wilfried Cretskens Classic, georganiseerd door wielertoeristenclub De Berkentrappers van Herk-de-Stad.

Je kan kiezen uit afstanden van 60, 80, 100, 130 of 160 kilometer met drie bevoorradingen en een drankenstand. Er is een familierit van 35 kilometer. Voor de 100, 130 en 160 kilometer kan je je inschrijven van 7 tot 10 uur in sportcentrum Herkules. Voor de andere afstanden tot 11 uur. Toiletten en douches zijn aanwezig. Info: Julien Knaepen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475 97 29 32.


Wielerwedstrijd voor Nieuwelingen

Op donderdag 25 mei is er in Herk-de-Stad een wielerwedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd door Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad. Het parcours loopt over achttien ronden en is in toaal 69 kilometer lang. Start om 14.30 uur aan de garage langs de Diestsesteenweg. Er wordt gereden op volgende straten: Diestersteenweg (start), Dr. Vanweddingenlaan, Pikkeleerstraat, Rummenweg, Grote Hoolstraat, Keernestraat, Diestersteenweg.