Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Huisvuilzakken 2017 afhalen vanaf 13 februari • Markthallen: Michel Wuyts en Geert Vandenbon • Markthallen: Mad About Mountains • Creanamiddag in De Cirkel • Jeugdhuis XL: vijftiende verjaardag • Seniorenacademie met Freddy Poeck • Lezing 'Pesten kan niet' in De Markthallen • Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond • Vacatures Stadsbestuur

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Huisvuilzakken 2017 afhalen vanaf 13 februari

Elk gezin dat op 1 januari 2017 in Herk-de-Stad gedomicilieerd is, betaalt een  afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je vanaf 13 februari kan afhalen op een van de verschillende verdeelpunten. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2017.

Gezinssamenstelling op 1 januari 2017

Aantal huisvuilzakken

1 persoon

2 rollen van 22 liter (10 zakken per rol)

2 personen

2 rollen van 44 liter (10 zakken per rol)

3 personen

2 rollen van 44 liter en 1 rol van 22 liter (10 zakken per rol)

4 personen of meer

3 rollen van 44 liter (10 zakken per rol)

Je huisvuilzakken kan je tot eind december afhalen op volgende locaties:

Gemeentehuis Herk-de-Stad
Dienstencentrum De Cirkel
Recyclagepark Herk-de-Stad (enkel tussen 13 februari en 30 april)
Doe het Zelf Discount
Spar Schakkebroek
Spar Schulen

Je huisvuilzakken voor 2017 haal je af met je elektronische identiteitskaart. Vergeet deze dus zeker niet mee te nemen. Heb je goed gerecycleerd of gewoon weinig afval geproduceerd en heb je nog een rol huisvuilzakken over? Ruil die dan op mijn.limburg.net tegen e-portemonneepunten. Die kan je verzilveren naar bijvoorbeeld cheques voor het openbaar vervoer en filmtickets.


Michel Wuyts en Geert Vandenbon in De Markthallen

Michel Wuyts en Geert Vandenbon staan op donderdag 9 februari om 20.15 uur met 'Dag & Nacht Koers!' in De Markthallen.

Al 25 jaar lang is wielerman Wuyts de stem van de koers bij ons. Zijn timbre en zijn taalgevoel maken hem uniek. Met verhalen van voor en achter de camera trekt hij weer door Vlaanderen. Wuyts observeert en analyseert. Eens journalist, altijd journalist. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend: “97% van wat ik vertel is waarheid. Aan de luisteraar om te ontdekken waar die 3% zit.”

Geert Vandenbon is rustbrenger én gangmaker. Gewapend met enkel een gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Ze inspireren, laten dromen.

Michel en Geert maken gebruik van prachtige wielerfoto’s die verhalen en songs voeding geven. Waardoor het geheel niets minder is dan een heerlijk warme wieleravond.

In Dag & Nacht Koers! fietst Michel Wuyts door het hoofd van de grootste karakters uit de koers: Merckx, Boonen, Nys, VDB, Armstrong, Van Avermaet… Wit en zwart. Laagje na laagje deelt hij hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Hij vertelt honderduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt.

Tickets: VVK: 12 euro – kassa: 15 euro - <18j: 7 euro. Tickets en info: www.demarkthallen.be


Mad About Mountains in De Markthallen

Mad About Mountains staat op zaterdag 18 februari om 20.15 uur in De Markthallen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Eyemèr.

Piet De Pessemier zocht een thema voor zijn volgende album. Hij vond het in een citaat van de echtgenote van Glenn Campbell, de countrylegende die aan een zware vorm van Alzheimer lijdt: “Waar waren jullie, toen we jullie nodig hadden? Nu heeft het geen zin meer.”.

Op Radio Harlaz, de derde langspeler van Mad About Mountains, laat De Pessemier een imaginair koppel de tocht herbeleven van liefde, leven, leed en het stilletjesaan aftakelen en vergeten. Ze raken elkaar nog slechts aan in hun eigen universum van fluisterende radiofrequenties. De plek waar ze elkaar horen en begrijpen. Hun thuis tussen hier en nergens. Radio Harlaz.

Samen met Myrthe Luyten (bas, zang), Davy Jansen (gitaar, lapsteel, zang) en drummer Pol Meunier schept Piet De Pessemier een universum dat baadt in zachte americana en melancholische alt. country. Om de nostalgie naar de vintage seventies op plaat te vangen, werd Radio Harlaz op een analoge taperecorder opgenomen met producer Micha Volders (El Guapo Stuntteam, Vermin Twins).

Eyemèr
Sarah Devreese, finaliste van Humo’s Rock Rally 2014, gaat voortaan door het leven als Eyemèr. Op ‘Temporarily Colourblind’, de eerste langspeler van de Gentse twintiger, staan tien nummers die onder de huid kruipen. Eyemèr handelt in dezelfde melancholie als Daughter, Waxahatchee en Angel Olsen, maar ze beperkt het instrumentarium tot de essentie. Voor ‘Temporality Colourblind’ gaat Sarah Devreese naakt, met haar gitaar en warme, timide stem als enige bagage.

Tickets: VVK 12 euro – kassa: 15 euro. Tickets en info: www.demarkthallen.be


Creanamiddag in De Cirkel

Iedereen is van harte welkom om zijn of haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Kom gezellig halen, breien, gezelschapsspelletjes spelen, kaarten,... het kan allemaal op de Creanamiddag op maandag 13 februari van 14 tot 16 uur.


Jeugdhuis XL viert vijftiende verjaardag

Jeugdhuis XL bestaat deze maand exact 15 jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. Daarvoor heeft Jeugdhuis XL heel wat jeugdhelden uitgenodigd.

Op vrijdag 10 februari is er de speltaculaire show van de Vlaamse punkhelden the KIDS! Daarnaast komt het Herkse Klopmann hun nieuw album voorstellen en geeft Delta Crash het beste van zichzelf.

Op zaterdag 11 februari komen de grote discohelden Up to Eleven en Mister Critical de beste funk, soul en disco platen van de afgelopen decennia draaien. Kers op de taart wordt de exclusieve discoset van lokale helden Kwijt Trek System. Feestvierders die in disco outfit komen maken bovendien kans op een dikke vette prijs!


Seniorenacademie met Freddy Poeck

Freddy Poeck komt op maandag 13 februari om 14 uur in het kader van de Seniorenacademie naar De Markthallen. Freddy Poeck is acteur, regisseur en professioneel verteller.We maken een boeiende reis doorheen de geschiedenis van het menselijk bestaan. We horen o.a. de manipulators uit de geschiedenis … Hitler, Mussolini, Churchill. Met de kracht van woorden ontdekken we het belang van de vertellers door de eeuwen heen.

Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze)

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 013 55 20 95


Lezing 'Pesten kan niet' in De Markthallen

De oudervereniging van de Vrije Basisschool Sint-Jan Berbroek organiseert samen met de directie en het leerkrachtenteam van de school in het kader van een antipestcampagne op donderdag 23 februari om 20 uur in De Markthallen de lezing ‘Pesten kan niet’. Met de lezing 'Pesten kan niet!' zet Gie Deboutte jou op weg om het wat, hoe en waarom van pestgedrag tussen kinderen en jongeren beter te doorgronden. 

Gie Deboutte verduidelijkt het waarom en waartoe van (cyber)pestgedrag en gaat van daaruit op zoek naar de beste manieren om pestgedrag te doen stoppen. Jongeren, ouders en leerkrachten vernemen wat ze best wel en niet kunnen doen om pestgedrag te voorkomen of ongedaan te maken. De keuze voor klare taal en een verbindende of herstelgerichte aanpak staat daarbij vooraan. Pesten stoppen doe je nooit alleen.

Gie Deboutte is stafmedewerker en trainer bij Leefsleutels. Hij is tevens actief bij de Dienst Studentenbeleid van de UCLL en engageert zich ook als voorzitter van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Gie Deboutte publiceerde artikels en boeken over thema’s als pesten en cyberpesten. In 2011 werd hij door Pax Christi Vlaanderen genomineerd tot ambassadeur voor de vrede.

De inkom bedraagt 3 euro. Tickets en info: www.tegenpesten.tk. Ook ter plaatse kan je nog tickets kopen.


Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond

De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op zondagnamiddag 19 februari van 13 tot 16 uur een tweedehandsbeurs op campus Amandina van de Sint-Martinusscholen. Speelgoed, kleding, ... je vindt het allemaal op deze gezellige beurs. Gratis inkom voor iedereen! Ingang en parking via de speelplaats (Oude tramweg). Inschrijven en bijkomende info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vacature

Het Stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van:  

4 VTE technisch beambte groendienst, contract bepaalde duur van 6 maanden

Jobinhoud:
Als technisch beambte groendienst sta je in voor :

  • het uitvoeren van alle werken betreffende de groenaanleg en het onderhoud ervan
  • het onderhoud en de herstelling van voetpaden, parkings en verharde wegen
  • het onderhoud van kerkhoven, speeltuinen, waterlopen en grachten
  • het werken met bosmaaier, heggenschaar en kettingzaag
  • eventuele bestuurderstaken (auto, camionette, tractor)
  • een vlotte communicatie met collega’s en diensthoofd
  • een kwalitatieve uitvoering van je taken rekening houdend met de richtlijnen op vlak van veiligheid

Profiel :

  • De job-inhoud vormt voor jou geen probleem qua lichamelijke belasting
  • Je hebt enige praktijkervaring in groenaanleg en onderhoud
  • Je hebt een basiskennis over het gebruik van toestellen, materialen en producten binnen de groendienst
  • Je kan de opgedragen taken planmatig uitvoeren
  • Je kan samenwerken in teamverband
  • Je neemt verantwoordelijkheid en je hebt oog voor veiligheid
  • Je bent bereid om af en toe buiten de normale diensturen of in ongunstige weersomstandigheden te werken
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs B

Wij bieden:

  • een gevarieerde en uitdagende job in teamverband
  • een salarispakket op E-niveau (voltijds geïndexeerde brutomaandwedde min. € 1.860.71 – max. € 2.149,17  (tot 10 jaar relevante ervaring uit de privé-sector of als zelfstandige kan in  aanmerking worden genomen)
  • een uitgebreide vakantieregeling, maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering

Interesse?
Bezorg je kandidatuur - vergezeld van een uitgebreid cv - aan het College van Burgemeester en Schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of per e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 21 februari 2017.

Meer informatie?
www.herk-de-stad.be of dient Personeel (tel. 013 78 09 56, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)