Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Gezocht: duizend hartverwarmertjes • Tentoonstelling: Glaskunst • Muzieknamiddag in De Cirkel • Whisky tasting met de Gezinsbond • West-Limburgs Mannenkoor in Sint-Martinuskerk

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Gezocht: duizend hartverwarmertjes

Het Jessa Ziekenhuis roept 14 februari, Valentijntjesdag, uit tot de warmste dag van het jaar. Dag in dag uit maak het Jessa Ziekenhuis van Jessa een zieken-thuis en doen ze hun uiterste best om een glimlach op de patiënten, bezoekers en collega’s hun gezicht te toveren. En dat zowel op de Hasseltse campussen als op revalidatiecampus Sint-Ursula in Herk-de-Stad. Maar op Valentijn gaat het Jessa Ziekenhuis nog een stapje verder en wil het aan élke patiënt een leuk hartverwarmertje bezorgen, in de vorm van een toffe tekening. Dat betekent dus dat het ziekenhuis duizend (!) tekeningen nodig heeft en daarvoor rekent het op jou!

Bezorg het Jessa Ziekenhuis voor 10 februari jouw tekening en steek zo de patiënten een hart onder de riem. Drop jouw tekening in de Valentijnsbox in de inkomhal of stuur ze per post naar Jessa Ziekenhuis, Valentijntjesdag, Salvatorstraat 20, 3500 Hasselt.

Heb je (bijvoorbeeld met jouw klas of jeugdvereniging) een dikke bundel tekeningen gemaakt? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan komt het Valentijnsteam van het ziekenhuis alle tekeningen bij jou ophalen.


Tentoonstelling: Glaskunst

Niets zo mooi en fascinerend - zeker tijdens deze donkere dagen - als het licht dat opgevangen, even vastgehouden en gebroken wordt. In de tentoonstelling 'Glaskunst' in De Markthallen van zes grote glaskunstenaars ontsluiten de zeer verschillende glascreaties voor u de magische wereld van dit hedendaagse lichtspel. Maak kennis met Christine Vanoppen, Maria Dukers, Bert Frijns, Sjaak Smetsers, Frank Biemans en Warner Berckmans, die elk op hun eigen bijzondere manier het licht vinden en ermee spelen.
Kom, en laat u verrassen door deze prachtige groepstentoonstelling.

Vernissage op zondag 22 januari om 11 uur. De tentoonstelling loopt tot 12 februari.
Open alle werkdagen tussen 9 en 17 uur, op zondag van 14 tot 17 uur.

Gratis toegang.


Muzieknamiddag in De Cirkel

Op maandag 16 januari is het opnieuw muzieknamiddag in De Cirkel. Omer zorgt tussen 13 en 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.


Whisky tasting met de Gezinsbond

De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op vrijdag 20 januari om 19 uur een whisky tasting in De Markthallen. Je maakt kennis met verschillende single malt whisky’s doorheen het hele smaakpalet en grondgebied van Schotland. Je krijgt ook uitleg over de productie en invloeden op smaak. Iedereen is welkom vanaf de leeftijd van 21 (vanaf 18 met begeleiding van een ouder). Leden betalen 20 euro per persoon, niet-leden 25 euro per persoon. Inschrijven en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


West-Limburgs Mannenkoor in Sint-Martinuskerk

Het West-Limburgs Mannenkoor verzorgt op zondag 22 januari om 14.30 uur een winterconcert in de Sint-Martinuskerk.

Er zijn in onze provincie, maar ook daarbuiten, weinig of geen mannenkoren. Het West-Limburgs Mannenkoor, opgericht in de zomer van 2014, vormt daarop een verfrissende uitzondering. Allemaal ‘mannen met muziek’, die ervan houden om samen te zingen.

De warme klankkleur van een mannenkoor wist in die beperkte periode zowel de leden zelf als het publiek te begeesteren tijdens de vele concerten die ondertussen reeds werden georganiseerd.

Het koor wil uitdrukkelijk een kwaliteitsvol klankbord zijn voor de hele West-Limburgse regio en ook daarbuiten. Het koor heeft zijn vaste stek in Lummen, maar hield reeds meerdere concerten op uiteenlopende locaties in West-Limburg.

Het repertoire is erg divers en bevat zowel byzantijnse gezangen als meer klassieke nummers en zelfs popmuziek.

Het koor staat van bij zijn oprichting onder de professionele leiding van dirigente Nadia Loenders. Zij is dirigente van verschillende vocale ensembles en koren in Vlaanderen en Nederland.

De toegangsprijs bedraagt 12 euro.