Herk-de-Stad.info!

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 9 mei 2018

Gemeentelijk nieuws 9 mei 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Vacature: projectcoördinator Wonen in West-Limburg • Gemeentediensten gesloten op donderdag 10 en vrijdag 11 mei • 1ste Herkse Popraad • Toni Coppers vertelt over schrijfproces • Infosessie voor kandidaat brandweervrijwilligers • Wielerwedstrijd nieuwelingen • 12de Wilfried Cretskens Classic • HERK LOOPT! voor goede doel • Ijscafé bij KVLV Schulen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Vacature: projectcoördinator Wonen in West-Limburg

Het Stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van een (m/v) projectcoördinator in het kader van het project Wonen in West-Limburg.

niveau A1a-A3a – voltijds – contract van 1 jaar met kans op verlenging

Jobinhoud:
Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de vooropgestelde doelstellingen van de interlokale vereniging (Herk-de-Stad en Lummen), m.n. het verbeteren en uitbouwen van de regionale samenwerking omtrent wonen en dit door middel van

 • Zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod;
 • Het organiseren van het lokaal woonoverleg;
 • Werken aan de kwaliteit van het woningpatrimonium en de woonomgeving;
 • Informeren, adviseren en begeleiden van inwoners met woonvragen;
 • Ondersteunen van de lokale private huurmarkt.

Profiel :

 • Je hebt een diploma dat toegang geeft tot niveau A (master of gelijkgesteld).
 • Je hebt bij voorkeur functiegerichte kennis m.b.t. de doelstellingen van het project
 • Je hebt ervaring met beleidsgericht, projectmatig werken en het aansturen van een team
 • Je bent een doorzetter met een open mind die vlot de reeds lopende projecten kan verderzetten.
 • Je werkt zelfstandig,  nauwgezet en klantgericht

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om ervaring op te doen in een uitdagende en boeiende functie.
 • Een salarispakket op A-niveau (geïndexeerde bruto maandwedde min. €3.046,98 - max. €5.361,85).
 • Een uitgebreide en flexibele vakantieregeling, maaltijdcheques, fietsvergoeding, ...
 • Aanleg werfreserve

Interesse ?

Bezorg je motivatiebrief - met uitgebreid cv en kopie van de gevraagde diploma’s - aan het College van burgemeester en schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of via e-mail (vraag ontvangstbevestiging) naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 16 mei 2018.
Meer informatie over de functie-inhoud en het examenprogramma vind je op www.herk-de-stad.be/economie of bij de dienst personeel (013 78 09 56 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )
 

Streefdata: schriftelijke proef (2 juni 2018) en mondelinge proef (8 juni 2018).


Gemeentediensten gesloten op donderdag 10 en vrijdag 11 mei

De gemeentediensten zijn gesloten op donderdag 10 mei (O.H. Hemelvaart) en vrijdag 11 mei (brugdag). Op www.herk-de-stad.be helpen we graag 24 uur op 24 verder.


Muzikanten, dj-s en producers uit Herk-de-Stad: laat jullie horen!

Samen met Poppunt organiseert het gemeentebestuur voor de eerste keer een Popraad in Herk-de-Stad. Het doel van deze namiddag is om de noden, wensen, dromen en ideeën van muzikanten, dj’s en producers te weten te komen zodat het gemeentebestuur kan werken aan een ijzersterk muziekbeleid.

Om de Popraad zo goed mogelijk op muzikanten af te stemmen, vragen we specifiek aan de muzikanten om voor zondag 13 mei een korte enquête in te vullen via https://poppunt.typeform.com/to/N2tjcf.

Op zaterdag 26 mei is iedereen om 15 uur van harte welkom in Jeugdhuis XL voor de Popraad. Een gezellig gesprek over de resultaten en een brainstorm over het muziekbeleid, met achteraf een frisse pint.


Toni Coppers vertelt over schrijfproces

Toni Coppers komt op donderdag 17 mei om 20 uur in De Markthallen op uitnodiging van het Davidsfonds vertellen over het schrijfproces. Toni Coppers is een Vlaamse schrijver en scenarist. Hij werd vooral bekend door zijn misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. In 2014 won Coppers de Hercule Poirotprijs voor zijn boek Dood water. Later kreeg hij de Hercule Poirot-publieksprijzen voor De vleermuismoorden en De hondenman. In opdracht van vtm werd de Liese Meerhout-serie in Antwerpen verfilmd tot een tv-serie, getiteld Coppers. Tijdens de lezing krijg je op een heel toegankelijke, audiovisueel ondersteunde manier inzicht in het schrijfproces. Hoe de schrijver verhalen en boeken bedenkt, waar hij zijn inspiratie haalt, en waarom hij nu net dat genre zo graag schrijft. Je leert ook hoe een echt moordonderzoek loopt, hoe speurders van Moordzaken werken, hoe het lab op zoek gaat naar sporen en DNA, enz.

De toegang bedraagt 7 euro.


Infosessie voor kandidaat brandweervrijwilligers

De brandweer van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar jongeren die brandweer(m/v) (in bijberoep) willen worden.

Wil jij ook bij de brandweer komen? Kom dan op dinsdag 22 mei om 19:30 uur naar de infosessie in de brandweerpost Herk-de-Stad.

Je komt er meer te weten over:
- wat je moet doen om bij de brandweer te komen
- of je dit kunt combineren met een andere job of je studie (Ja!)
- of je ook iets verdient als vrijwilliger (ja!)
- de proeven voor het federaal geschiktheidsattest

Je krijgt de kans om een aantal sport- en handvaardigheidsproeven zelf al eens uit te testen.

Je krijgt de gelegenheid om met echte brandweermensen te praten, om de kazerne en de materialen te ontdekken.

Meer info op www.zuidwestlimburg.be/nieuws/aanwerving-vrijwilligers.


Wielerwedstrijd voor nieuwelingen

De Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op donderdag 10 mei een wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Herk-de-Stad. De start is om 14.30 uur aan garage Hanegreefs op de Diestersteenweg. Het parcours is 69 kilometer lang, goed voor 18 ronden.
Parcours:  Diestersteenweg - Dokter Vanweddingenlaan - Pikkeleerstraat - Rummenweg - Grote Hoolstraat - Keernestraat - Diestersteenweg.


12de Wilfried Cretskens Classic

Hemelvaartsdag donderdag 10 mei wordt de twaalfde editie van de Wilfried Cretskens Classic, een semiklassieker voor wielertoeristen, georganiseerd door WTC Berkentrappers. Je fietst doorheen de Kempen en Haspengouw en kan kiezen uit afstanden van 60, 80, 100, 130 of 160 kilometer. De familierit is 35 kilometer lang. Inschrijven kan in sportcentrum Herkules van 7 tot 10 uur voor de 100, 130 en 160 kilometer en voor de andere afstanden tot 11 uur. Toiletten en douches zijn aanwezig. Meer info krijg je via 0475 97 29 32 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


HERK LOOPT! voor goede doel

Het uniek concept van Herk Loopt! op zondag 20 mei met onder meer professionele tijdsmeting en prijzengeld voor de winnaars en snelste passanten door het Olmenhof wordt aangehouden en verder verfijnd.

Bovendien schenkt de organisatie de opbrengst van de Kinderloop dit jaar integraal aan Kom op tegen Kanker. Met het oog op een optimale sportbeleving is er voor de deelnemers aan de 5 of 10 km een mooi en veilig loopparcours met een uitgebreide bevoorrading en randanimatie uitgestippeld.

Voor de winnaars wordt prijzengeld voorzien en elke loper maakt kans op een extra prijs voor zijn of haar snelste passage door het park Olmenhof, een wedstrijd binnen de wedstrijd dus. 

Praktisch:

Start en aankomst op de Markt
14.00 uur: Kinderloop 300 meter (voor kinderen tot zes jaar, deelnameprijs 3 euro)
14.15 uur: Kinderloop 1000 meter (voor kinderen van zeven tot twaalf jaar, deelnameprijs 3 euro)
15.00 uur: Impact 5 km (voorinschrijvingsprijs tot zondag 13 mei: 8 euro, ter plaatse inschrijven: 10 euro)
16.00 uur: Runners Lab 10 km (voorinschrijvingsprijs tot zondag 13 mei: 8 euro, ter plaatse inschrijven: 10 euro)

Meer info en inschrijvingen: www.herkloopt.be

I.s.m. Joggingclub Kannemie en vzw Runner’s High


Ijscafé bij KVLV Schulen

De afdeling Schulen van KVLV Vrouwen met Vaart organiseert zaterdag 19 mei aan parochiezaal ‘De Schieleneer’ een ijscafé. Van 14 tot 17.30 uur kan je er van een ijsje of een lekkernij komen genieten. Bij mooi weer is er een buitenterras.

In het ijscafé heb je de keuze uit een selectie ijscoupes en pannenkoeken. Na het eten van een ijsje of pannenkoek kan je rondneuzen op de weggeefstand en naar huis gaan met een handtas, sjaaltje , juweel of een goed boek.