Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Digitale bouwaanvraag mogelijk in Herk-de-Stad • OCMW verhuurt parkeerplaats • Bib: Spreekuur Digi-assistent • Toneelgroep Sint-Martinus bestaat 20 jaar en brengt het stuk Acht vrouwen • Kinderen maken kennis met prettoontjes • Koor @musica zoekt nieuwe leden • Restoweekend SC Donk • Qrios leert je feestelijk koken • Sint-Maartenfeest: Romeinen nemen de stad in
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Digitale bouwaanvraag mogelijk in Herk-de-Stad

Sinds kort kan je in Herk-de-Stad een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning digitaal indienen. Dankzij de digitale bouwaanvraag kunnen architecten, studiebureaus, bedrijven of burgers hun volledige dossier via de computer indienen en online opvolgen. Ook de beslissing volgt via de digitale weg.

Wie vroeger een stedenbouwkundige aanvraag wou indienen, moest dit op papier doen. Gedurende het hele vergunningenproces komen er documenten bij en legt het dossier een lange weg af. Daar komt nu verandering in. De digitale afhandeling versnelt en vereenvoudigt de procedure, die verloopt via een centraal uitwisselingsplatform dat alle instanties toegang geeft tot het dossier.

De online toepassing hiervoor vind je op de website www.omgevingsloket.be . Om toegang te krijgen tot het digitale loket, volstaat het om in te loggen met je digitale identiteitskaart. Op deze website vind je ook een stappenplan voor het digitaal aanmaken van een dossier.

Je kan het dossier indienen én opvolgen waar en wanneer je wil, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Je hoeft niet langer rekening te houden met openingsuren. Je kan op elk moment de status van je dossier nakijken. Ook de uiteindelijke beslissing ontvang je digitaal. Het dossier moet niet meer in meerdere exemplaren uitgeprint worden, hierdoor worden heel wat kosten bespaard voor de aanvrager.

Uiteraard blijft het ook voorlopig nog mogelijk om een dossier op de traditionele manier, op papier, in te dienen. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij de dienst Ruimtelijke Ordening of op de website www.omgevingsloket.be.

Meer info: Dienst Ruimtelijke Ordening: 013 38 03 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


OCMW verhuurt parkeerplaats

Het OCMW van Herk-de-Stad heeft een vaste parkeerplaats te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 65 euro per maand.

De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis.  Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort. Interesse? Neem dan contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.


Spreekuur Digi-assistent

Voor hulp bij het gebruik van je tablet, smartphone, software of digitale toepassingen kan je terecht op het maandelijkse spreekuur van de Digi-assistent. Je kan hiervoor op donderdag 3 november van 10 tot 11 uur terecht in de Bib. Vergeet zeker niet je toestel mee te brengen. Voor een optimale service kan je best vooraf je vraag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Toneelgroep Sint-Martinus bestaat 20 jaar en brengt het stuk Acht vrouwen

De Toneelgroep Sint-Martinus brengt op 25, 26 en 27 november in De Markthallen ter gelegenheid van de twintigste verjaardag de komische thriller ‘Acht vrouwen’.

Een landhuis, ergens op het platteland in Frankrijk. Het is de dag voor Kerstmis. Buiten ligt de sneeuw een meter hoog. Dit vredevolle tafereel wordt plotseling verstoord. Acht vrouwen zitten in de villa opgesloten. Naarmate de dag vordert komen de familiegeheimen en de ware aard van ieder naar boven. Eén voor één vallen de maskers af. De acht actrices zijn Julia Engelen, Nathalie Daems,  Anke Ballet, Gerda Derwael, Lieve Weyens, Ingrid Aerts, Eline Vantilt en Leen Berden. De auteur van het stuk is Robert Thomas. De vertaling werd door Paul Rodenko gedaan. De regie is in handen van Chris Mathijs.

Er zijn voorstellingen op 25 en 26 november, telkens om 20 uur, en op 27 november om 14.30 en 20 uur. Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa en zijn in voorverkoop enkel verkrijgbaar bij Michiel Vanloffelt (0473 81 56 58 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of tijdens de verkoopdagen in de inkomhal van De Markthallen op woensdag 26 oktober van 18 tot 20 uur of op zaterdag 29 oktober van 9 tot 12 uur.


Kinderen maken kennis met prettoontjes

De Gezinsbond van Herk-de-Stad maakt op zaterdag 26 november in de voormiddag in De Markthallen kennis met ‘prettoontjes’. Samen zingen en spelend experimenteren met muziekinstrumenten op kindermaat. Bewegingsspelletjes met kleurrijke materialen en vreugdedansjes horen er natuurlijk ook bij. Zo stimuleren we de ontwikkeling, het zelfvertrouwen en de interactie van het kind. Elk kind wordt vergezeld door een (groot)ouder, er is geen muzikale kennis nodig.

Van 9.30 tot 10 uur: van 6 maanden tot 14 maanden, max. 8 kinderen
Van 10.15 tot 11 uur: van 15 maanden tot 24 maanden, max. 8 kinderen
Van 11.15 tot 12 uur: van 2 tot 4 jaar, max. 8 kinderen 

Baby’s: 6 euro leden, 8 euro niet leden
Peuters en kleuters:  7 euro leden, 9 euro niet leden
Inschrijven en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Koor @musica zoekt nieuwe leden

Het koor @musica uit Herk-de-Stad bestaat momenteel uit een bende toffe meiden en een enthousiaste dirigente, maar is nog op zoek naar jonge en volwassen leden. Heb je interesse om te zingen in een koor en ben je tussen 12 en ….. jaar? Kom dan op zaterdag 5 november om 17.30 uur naar de open repetitie in het repetitielokaal op Campus Ursula, 1ste verdieping, Diestersteenweg 5 in Herk-de-Stad. Voor meer info kan je steeds terecht op 013 55 19 21, www.atmusica.be of www.facebook.com/atmusica .


Lekker smullen op restoweekend SC Donk

Voetbalclub SC Donk organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 november een restoweekend in de parochiezaal van Donk. Je kan kiezen uit mosselen, steak pepersaus, steak champignon, steak natuur, vidé of een vegetarische schotel. Voor de kinderen zijn er hamburgers of kindervidé. Zaterdag kan je komen eten om 18, 19 of 20 uur. Op zondag kan je aanschuiven om 11, 12, 13, 18 of 19 uur. Inschrijvingen moeten binnen zijn voor 5 november. Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Qrios leert je feestelijk koken

In de cursus Feestmenu's leert Qrios je een gastronomisch menu bereiden in functie van feesten of andere gelegenheden. Daarbij oefen je nieuwe kooktechnieken met fijnere ingrediënten en een complexere opbouw van de gerechten. In deze module feestelijk koken werk je rond verschillende thema's zoals bv. Kerstmis en Pasen. Qrios helpt je graag op weg een perfect feestmenu samen te stellen en op tafel te zetten. Breid dus je culinaire repertoire uit en laat je gasten versteld staan van je nieuw verworven kookkunsten. De lessen vinden tweewekelijks plaats op dinsdagavond telkens van 18 tot 22.05 uur en starten op dinsdag 8 november. Het inschrijvingsgeld bedraagt 120 euro. Het cursusgeld (ingrediënten, cursus) bedraagt 180 euro. Inschrijven kan via qrios.be/opleidingen/culinair/koken/trendy-food of 013 33 88 98 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..