Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven door PWA • Postkantoor voortaan in oude rijkswachtkazerne • Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start? • Bonjour La France: Marc Brillouet • Herkse sportkampioenen gezocht • BIB: Digitale Week van 8 tot 16 oktober • Rode Kruis-Herk-de-Stad zoekt een voorzitter. • Workshop: 'Fit in je hoofd' • Gehar: Kletsavond
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven door PWA

Ook dit jaar kan je de grafgedenktekens van overleden familieleden of vrienden laten schoonmaken door werknemers van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA). Per schoonmaakbeurt wordt een vergoeding van 6,20 euro gevraagd voor een graf met een oppervlakte van 1,44 vierkante meter. Per bijkomende vierkante meter komt daar nog eens 3,10 euro bij. Je aanvraag moet voor 24 oktober gebeuren bij de dienst Financiën in het het stadhuis. Bij elke aanvraag dient een aanvraagformulier ingevuld te worden waarvoor we volgende gegevens nodig hebben: naam en voornaam van de overledene en de overlijdensdatum aangevuld met de ligging van het graf (grafnummer of beschrijving van de ligging vanaf de ingang van het kerkhof), de grootte en de materialen van de grafsteen. Na betaling wordt de opdracht gegeven aan de PWA’ers om de grafsteen te kuisen.

Meer informatie krijg je via 013 38 03 29.


Postkantoor voortaan in oude rijkswachtkazerne

Het postkantoor van BPost is verhuisd naar het gelijkvloers in de oude rijkswachtkazerne, Markt 19.

Openingsuren:

Maandag: 15-17 uur
Dinsdag: 9.30-12.30 uur van 9u30 tot 12u30
Woensdag: 9.30-12.30 en 13.45-18 uur
Donderdag: 9.30-12.30 en 13.45-18 uur
Vrijdag: 9.30-12.30 en 13.45-18 uur
Zaterdag: 9.30-12.30 uur


Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start?

De Vereniging voor Hooggevoelige Personen geeft op donderdag 6 oktober om 19.30 uur in De Markthallen op uitnodiging van Gezinsbond en Vormingplus Limburg een lezing met als titel ‘Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start?’

Hooggevoelige kinderen hebben meer tijd nodig om de indrukken, die we dagelijks opdoen met al onze zintuigen, te verwerken. De combinatie met onze snelle, prestatiegerichte informatiemaatschappij maakt hen extra kwetsbaar. Ze zijn gevoeliger voor stress en voor gedrags- en leerproblemen. Via praktische tips leer je hooggevoeligheid herkennen en leer je er mee omgaan. Er is voldoende tijd voor vragen. De toegang bedraagt 9 euro (sociaal tarief 5 euro). Inschrijven via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.


Bonjour La France: een muzikaal verhaal van Marc Brillouet

Marc Brillouet vertelt op maandag 10 oktober om 14 uur met ‘Bonjour La France’ een muzikaal verhaal in De Markthallen. Hoe Engelstalig het muziekaanbod dezer dagen ook is, senioren ‘zweren’ nog altijd bij het Franse chanson. In de late uurtjes van een of ander jubileum kunnen de meezingers van Aznavour, Bécaud of Adamo steevast op enthousiaste vocale ondersteuning rekenen. Marc Brillouet brengt in zijn presentatie nog heel wat andere figuren tot leven: Dassin, Piaf, Françoise Hardy, et j’en passe. Vive la France! Herbeleef nu de unieke sfeer van Funiculi Funicula vanop de eerste rij!

Deelnameprijs: 5 euro voor leden van Okra of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 013 55 20 95


Herkse sportkampioenen gezocht

De Sportraad huldigt op vrijdag 9 december in De Markthallen alle kleine en grote kampioenen. Aan alle sportverenigingen en Herkenaren die een kampioenstitel behaalden wordt gevraagd om hun prestatie(s) voor 20 oktober door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet ook niet alle informatie over de kampioenstitel en eventueel beeldmateriaal door te geven.


Digitale Week van 8 tot 16 oktober

Van 8 tot 16 oktober is het opnieuw de Digitale Week. Ook in de Herkse bib kan je kennismaken met de digitale mogelijkheden.

Spreekuur Digi-assistent
donderdag 6 oktober- van 10 tot 11 uur in de Bib

De bib start met een nieuw, maandelijks project ‘Spreekuur van de Digi-assistent’. Heb je vragen bij het gebruik van je tablet, smartphone, software of digitale toepassingen? Kom dan met je toestel naar het maandelijks spreekuur van de Digi-assistent in de bib. De Digi-assistent helpt je graag verder. Stuur je vraag best even vooraf door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Infoavond digitaal voorlezen en fundels
woensdag 12 oktober - 20 uur in de Bib

Je maakt tijdens deze infoavond kennis met digitaal voorlezen en het gebruik van fundels.

Een fundel is een 'bundel vol fun' voor kinderen, het brengt een prentenboek multimediaal tot leven. Het omvat de animatie van een prentenboek aangevuld met leuke multimediale activiteiten. Fundels dragen bij tot de algemene ontwikkeling van het kind en dit door de schrijf-, spreek-, luister- en rekenvaardigheden te stimuleren. Iedereen die met kinderen te maken heeft is welkom op deze infoavond. Ideaal voor bijvoorbeeld kleuterleid(st)ers en mensen die werken in kinderdagverblijven om kennis te maken met deze manier van voorlezen. Deelname is gratis. Graag vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Rode Kruis-Herk-de-Stad zoekt een voorzitter.

Om de vier jaar worden er bij het Rode Kruis verkiezingen georganiseerd voor kandidaat voorzitters en ondervoorzitters. Omdat er binnen de eigen groep vrijwilligers niemand kandidaat is om voorzitter of ondervoorzitter te worden, zoekt Rode Kruis-Herk-de-Stad een geschikte kandidaat.

Het takenpakket bestaat onder meer het bijwonen en leiden van vergaderingen,  contact onderhouden met de gemeente, een gezond beleid voeren en het ondersteunen en motiveren van alle vrijwilligers.

De afdeling heeft een sterk netwerk en organiseert volgende activiteiten: uitleendienst van hulpmateriaal, bloedinzamelingen, lessen EHBO en reanimeren, het bezoeken van ouderen in De Bleuk, boeken bedelen in het revalidatiecentrum en fondsenwerving zoals de 14-daagse stickerverkoop.

Volgende bestuursfuncties zijn ook nog vacant: secretaris en pr-verantwoordelijke.

Ben je geïnteresseerd, dan kan je bij Saskia Martens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. meer informatie krijgen.


Ben je graag veerkrachtig, ook op moeilijke momenten? Dan is Fit in je Hoofd iets voor jou!

Fit in je hoofd’-workshop

Gelukkig kan je veerkracht trainen. Hoe? Van 10 tot 16 oktober maken we geestelijke gezondheid meer bespreekbaar, bundelen we onze krachten en delen we tips en oefeningen om je veerkracht te versterken. In Herk-de-Stad doen we dat met de ‘fit in je hoofd’-workshop op donderdag 13 oktober van 13.30 tot 16 uur in lokaal 11 in De Markthallen.

Vind je het belangrijk om goed in je vel te zitten? Neem je graag tijd voor jezelf?

Met deze workshop leer je om controle te krijgen over je eigen leven. Je leert jezelf te waarderen. Je kan het hoofd bieden aan stress en tegenslag. Je leert positief in het leven te staan. En dat voelt goed!

Via tien tips kan je zélf aan de slag met je eigen veerkracht. Veerkrachtige mensen zijn gelukkiger en presteren beter. In deze workshop leer je veerkracht opbouwen aan de hand van tien stappen onder begeleiding van een professionele trainer. De deelname is volledig gratis.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Org. de Bib, De Cirkel en de Preventieve Gezondheidsraad


Gehar organiseert Kletsavond

De Gemeentelijke Gehandicaptenadviesraad (Gehar) organiseert op vrijdag 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in café Piano de tweede Kletsavond. De Kletsavond is voor mensen die van ver of dichtbij iets te maken hebben met een beperking. Bedoeling is om voor elkaar een ‘luisterend oor’ zijn en als het kan iets van elkaar leren.