Nieuwsbrief Herk-de-Stad • 17de Bloemen- en plantenbeurs op zondag 3 april • Gin & Tonic tasting: degustatie van 4 gins, 4 tonics en 1 gin-tonic • Lezing notaris Benoit Levecq over erfenissen • Infoavond baarmoederhalskanker en menopauze • Gezinsbond Herk-de-Stad bezoekt brandweer Hasselt • Activiteiten in De Cirkel • Buitenspeeldag: kom buiten spelen en sporten
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
17de Bloemen- en plantenbeurs op zondag 3 april

De Herkse bloemen- en plantenbeurs is dit jaar aan zijn zeventiende editie toe. Op zondag 3 april kan je van 10 tot 17 uur op de Markt terecht voor ongeveer 500 lopende meter aan standen.

Een 50-tal standhouders zullen van de partij zijn. Zij staan garant voor uiteenlopende keuzes aan bloemen en planten waaronder vaste planten, éénjarigen, heesters, struiken, buxus, kruiden, bloembollen en andere bijzondere tuinplanten.

De Herkse bloemen- en plantenbeurs heeft meer te bieden dan alleen maar bloemen en planten. Zo zijn er ook standhouders met tuingerief, natuurproducten, tuinbeelden, tuinomheiningen en tuinmeubelen. Verder leer je op de beurs alles over hoe compostbakken en wormenbakken te gebruiken.

Kom dus zeker op de Herkse bloemen- en plantenbeurs de lentekriebels opsnuiven en genieten van heerlijke bloemen- en kruidengeuren! De toegang is volledig gratis. Meer informatie krijg je via tel. 013 38 03 37 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gin & Tonic tasting: degustatie van 4 gins, 4 tonics en 1 gin-tonic

Wim Vanoevelen (Tensue cocktail- en whiskybar) neemt je op vrijdag 8 april vanaf 19.30 uur in De Markthallen mee op een gin & tonic tasting. Eerst proef je enkele gins, daarna enkele tonics. Dan maak je een gin-tonic. Ook de herkomst en de verschillende smaakprofielen wordt overlopen.

Deelnameprijs: 25 euro. Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.              


Lezing notaris Benoit Levecq over erfenissen

De Herkse Academie (het samenwerkingsverband tussen De Markthallen, OKRA en het Davidsfonds) organiseert op maandag 11 april om 14 uur een tweede maal de lezing over Erfenissen en Schenkingen door de notarissen Benoit Levecq en Anneleen Elen.

Bij een vorige editie op 15 februari moesten immers een heleboel mensen onverrichter zake naar huis omdat de zaal die de organisatie voor de gelegenheid voorzien had veel te klein bleek.  ‘Slachtoffer van eigen succes’ heet dat dan.

Dit keer vindt de voordracht plaats in de intussen volledig vernieuwde ‘grote’ Graaf van Loonzaal.  Daar zal dit keer zeker voor iedereen plaats zijn: zowel voor de mensen die de uiteenzetting de eerste keer moesten missen als voor diegenen die de uitleg over deze toch wel ingewikkelde materie nog eens opnieuw willen horen.  Intussen zou de wetgeving  inzake het erfenisrecht trouwens alweer lichtjes gewijzigd zijn. 

 De toegangsprijzen blijven dezelfde: 5 euro voor leden van Okra en het Davidsfonds en 8 euro voor anderen.

Meer info: Okra-voorzitster Magda Mertens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Davidsfonds-voorzitter Marc Mellen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Infoavond baarmoederhalskanker en menopauze

De gynaecologen van het Jessa Ziekenhuis en de artsen van huisartsenkring Wendelen organiseren op dinsdag 12 april van 19 tot 20.30 uur een infoavond rond baarmoederhalskanker en de menopauze in De Markthallen.
Na een inleiding door een vertegenwoordiger van de Huisartsenkring Wendelen vertelt gynaecologe Sophie Parquette over het uitstrijkje en vaccinatie. Daarna heeft gynaecologe Lieve Vansteelant het over de menopauze. Op het einde van de avond is er mogelijkheid tot vraagstelling.


Gezinsbond Herk-de-Stad bezoekt brandweer Hasselt.

De Gezinsbond van Herk-de-Stad bezoekt op zaterdag 9 april de brandweer van Hasselt. Je krijgt er een rondleiding in de kazerne, je maakt kennis met verschillende brandweervoertuigen, ziekenwagens, blusmiddelen, kleding en beschermingsmiddelen. Afspraak om 13.30 uur op de parking van het kerkhof van Herk-de-Stad. Leden betalen 1 euro, niet-leden 2 euro. Met dit geld worden de brandweermannen bedankt met iets lekkers. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 4 april is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. Kom tussen 13 en 16 uur genieten van de muziek van One for All. Gratis toegang.


Kruidenwandeling Opheers
Maandag 11 april – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel

Stap je mee op het ritme van de natuur? Dat wil zeggen: geen kilometervreters. Je stapt en stopt bij mooie planten, geurige bloemen en pittige kruidjes. Er gaat niets verloren aan je nieuwsgierige blik. Er wordt verteld over de kruiden van het seizoen en het is net dat wat de kruidenwandeling zo boeiend maakt, je weet immers nooit vooraf wat de natuur die dag te bieden heeft. Na de wandeling zal er nog een ‘kruidig’ drankje worden aangeboden.
Deelnameprijs: 7 euro (vergoeding chauffeur inbegrepen)


Kooklessen
Vrijdag 8 april om 13 uur.
Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten).


Buitenspeeldag: kom buiten spelen en sporten

Woensdag 13 april van 14 tot 17 uur, Sportcentrum Herkules

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 13 april, want dan is het weer buitenspeeldag! De kinderzenders Nickelodeon, Ketnet en vtmkzoom gaan de hele namiddag op zwart zodat kinderen gestimuleerd worden om buiten te spelen en te sporten. Het grasveld aan Sportcentrum Herkules wordt omgetoverd tot een uitdagende speelweide waar er voor ieder wel iets leuk te beleven valt! Iedere buitenspeler krijgt bovendien een kleine verrassing. Alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar zijn welkom. Vooraf inschrijven is verplicht. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar via www.herk-de-stad.be/buitenspeeldag3-6jaar. Kinderen van 7 tot 12 jaar schrijven zich in via www.herk-de-stad.be/buitenspeeldag7-12jaar.

INFO

Dienst Jeugd
013 77 51 04
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.