Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Geen gevaarsituatie voor Herk-de-Stad • Kappersshow Campus Herckerhof • Paashondenwandeling op Paasmaandag • Nog enkele plaatsen voor het kinderpaleis • Start2run-cursus: leren joggen voor beginners en gevorderden • Led en verlichting: een nieuwe manier van verlichten • 17de Bloemen- en plantenbeurs op zondag 3 april
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Geen gevaarsituatie voor Herk-de-Stad

Het terreuralarm is in ons land gestegen naar niveau 4. Op dit moment bestaat er geen bijzondere gevaarsituatie voor Herk-de-Stad en is er ook geen enkele aanwijzing in die richting. De politie Limburg Regio Hoofdstad benadrukt dat er dus geen enkele reden tot ongerustheid of paniek is. De diensten blijven alert en zijn prominent aanwezig. Blijf zelf ook alert en bel het noodnummer 101 wanneer je verdachte personen, pakketten of situaties opmerkt. De wijkkantoren blijven ook gewoon open volgens de normale openingsuren. De politie vraagt wel om even aan te bellen en je aan te melden.

Naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging kreeg de politie verschillende vragen binnen van organisatoren of bezoekers van evenementen over eventuele extra veiligheidsmaatregelen. Ga je binnenkort als bezoeker naar een evenement? Lees dan zeker onderstaande tips even!

•  Grote zakken of rugzakken laat je best thuis. Voor je vertrekt, check je best nog even de website van het evenement om te zien of rugzakken al dan niet zijn toelaten.

•  Vertrek op tijd! De kans bestaat dat je even moet aanschuiven door extra veiligheidscontroles aan de ingang.

•  Laat je spullen nooit onbewaakt rondslingeren.

•  Heb begrip voor eventuele extra controles en werk hier vlot aan mee.

•  Parkeer je wagen enkel daar waar het is toegestaan. Let op dat je je voertuig niet parkeert op een plek waar er een parkeerverbod geldt! Dit verbod is er om een reden.

•  Merk je iets of iemand verdacht op? Meld dit dan zo snel mogelijk aan de aanwezige security of aan de politie via het noodnummer 101.

•  Zorg ervoor dat je altijd je identiteitskaart op zak hebt.

Organiseer je binnenkort een evenement en heb je vragen over de veiligheidsmaatregelen die je kan nemen in het kader van de verhoogde terreurdreiging? Neem dan contact met de politie LRH via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kappersshow Campus Herckerhof

Op donderdag 24 maart organiseren de leerlingen haarzorg van campus Herckerhof in De Markthallen de jaarlijkse kappersshow. De leerlingen halen alles uit de kast om je omver te blazen met hun kapperstalenten en er weer een prachtige show van te maken. Een avond vol haar, mode, dans en zang.

Iedereen is welkom en de inkom is gratis. De deuren gaan open om 19.30 uur en de afterparty gaat van start om 21 uur en duurt tot 24 uur.  


Paashondenwandeling op Paasmaandag

Alle hondenliefhebbers zijn op Paasmaandag 28 maart welkom om deel te nemen aan de Paashondenwandeling van de Dierenwelzijnsraad van Herk-de-Stad. Je kan kiezen uit twee afstanden: 4 of 8 kilometer. Vertrek tussen 9 en 15 uur in de Kerkstraat in Schulen. Deelname: 3 euro per hond, inclusief een leuke attentie.


Nog enkele plaatsen voor het kinderpaleis

De Markthallen wordt van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april voor kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar (6 t.e.m. 12 jaar) omgetoverd in een groot kinderpaleis. Elke kamer krijgt zijn eigen thema. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze graag vertoeven. De activiteiten gaan van gamen tot bakken, competitiespel, knutselen, gipsmaskers maken, strip verhaal maken, zoektocht…. De kinderen zijn alle dagen welkom van 13.30 tot 16.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 25 euro voor de hele week, inclusief verzekering, vieruurtje en aandenken. Inschrijven kan via www.herk-de-stad.be/kinderpaleispasen. Kinderen vanaf het eerste leerjaar die tijdens de tweede week van de Paasvakantie ingeschreven zijn in De Speeldoos nemen automatisch deel aan het kinderpaleis.


Start2run-cursus: leren joggen voor beginners en gevorderden

Vanaf 29 maart elke dinsdagavond om 19.30 (10 km) en 20 uur (5 km), Finse piste Donk

Viva en de dienst Sport organiseren een start 2 run cursus die zich richt tot zowel beginners (5 kilometer) als tot de wat meer getrainde loper (10 kilometer).

Via een trainingsschema leer je in 10 weken 5 km lopen aan één stuk of verleg je je grens van 5 naar 10 km lopen zonder pauzes. Onder deskundige begeleiding leren lopen in groep motiveert je beter om je sportieve doelstelling na te streven en uiteindelijk te behalen. Daarom is er wekelijks een groepstraining op dinsdagavond op de verlichte Finse piste te Donk (aan het voetbalterrein van SC Donk, Hurbroekstraat). Na tien trainingsweken wordt de lessenreeks afgerond met een test en diploma-uitreiking ter plaatse op dinsdag 7 juni.

Deelnameprijs: 15 euro, inclusief verzekering BA, te betalen voor aanvang van de eerste les. Vooraf inschrijven is verplicht en kan bij Jacqueline Booten (013 44 27 91) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Led en verlichting: een nieuwe manier van verlichten

De Gezinsbond organiseert op maandag 11 april om 20 uur in De Markthallen een info-avond met als thema: led en verlichting, een nieuwe manier van verlichten. Dee gloeilamp is niet meer, de (eco-)halogeen is dan toch niet zo energiezuinig en de spaarlamp heeft zo zijn gebreken. Biedt de LED-lamp soelaas? Wat is dat eigenlijk zo’n light emitting diode? Kom naar de infosessie en leer alles over deze nieuwe manier van verlichten en bekijk het meeste recente demomateriaal voor huishouden, zodat je zelf kan oordelen over lichtintensiteit, lichtkleur, prijs en kwaliteit. De toegang is gratis. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


17de Bloemen- en plantenbeurs op zondag 3 april

De Herkse bloemen- en plantenbeurs is dit jaar aan zijn zeventiende editie toe. Op zondag 3 april kan je van 10 tot 17 uur op de Markt terecht voor ongeveer 500 lopende meter aan standen.

Een 50-tal standhouders zullen van de partij zijn. Zij staan garant voor uiteenlopende keuzes aan bloemen en planten waaronder vaste planten, éénjarigen, heesters, struiken, buxus, kruiden, bloembollen en andere bijzondere tuinplanten.

De Herkse bloemen- en plantenbeurs heeft meer te bieden dan alleen maar bloemen en planten. Zo zijn er ook standhouders met tuingerief, natuurproducten, tuinbeelden, tuinomheiningen en tuinmeubelen. Verder leer je op de beurs alles over hoe compostbakken en wormenbakken te gebruiken.

Kom dus zeker op de Herkse bloemen- en plantenbeurs de lentekriebels opsnuiven en genieten van heerlijke bloemen- en kruidengeuren! De toegang is volledig gratis. Meer informatie krijg je via tel. 013 38 03 37 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..