Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Wedstrijd voor nieuwelingen in Schakkebroek op zondag 13 maart• Literaire namiddag met Annelies Verbeke • Jeugdboekenweek - Weg van de stad • Activiteiten in De Cirkel • Kom je de paashaas helpen? • Italiaans buffet op Qrios Campus Sint-Martinus • Activiteiten van de Gezinsbond • The Making Of van het VRT TV-Journaal • Vacature: technisch assistent openbare werken (bestrating- en metselwerken) (gemeentebestuur) • Vacature: technisch assistent en ploegbaas voor klusjesdienst (ocmw-bestuur)
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Wedstrijd voor nieuwelingen in Schakkebroek op zondag 13 maart

Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op zondag 13 maart (en niet op donderdag 10 maart zoals verkeerdelijk vermeld in de nieuwsbrief die u zonet ontving) vanaf 14.30 uur in Schakekbroek een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De start is aan de feesttent op de Terbermenweg 76. Er worden zestien plaatselijke ronden gereden, goed voor afstand van 59 kilometer. Het parcours loopt langs volgende straten: Terbermenweg (start), Weg naar Schakkebroek, Smolderstraat, Schopstraat.


Literaire namiddag met Annelies Verbeke

Maandag 14 maart, 13.30 uur De Markthallen 2016 om 13.30 uur, De Markthallen

Annelies Verbeke komt tijdens deze literaire namiddag vertellen over haar roman Dertig Dagen. Annelies Verbeke (40) studeerde Germaanse talen en scenarioschrijven. Na haar debuutroman Slaap in 2003 schreef ze onder meer Reus, Vissen redden en Groener Gras. In haar roman Dertig Dagen vertelt ze het verhaal van Alphonse, een muzikant met Senegalese roots, die met zijn geliefde kat verhuisde naar de Westhoek om klusjesman te worden. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Alphonse verspreidt rust, mensen stellen zich open voor hem, hebben zo sterk de behoefte aan zijn adviezen dat ze hem gaan opeisen. Alphonse is zich bewust van zijn charisma, maar wil goeroe noch Jezus zijn. Haar werk won in 2015 een aantal prijzen waaronder de prestigieuze F. Bordewijkprijs  en NRC Boekenwedstrijd. Leerkracht Rita Pieters van de Sint-Martinusscholen zorgt voor het interview, haar collega’s Jurgen Huybrechts en Roel Geysemans spelen gitaar. De toegang bedraagt 7 euro, inclusief een drankje.

Wil je alvast een boek lezen van Annelies Verbeke? Kijk dan op herk-de-stad.bibliotheek.be. Het boek “Dertig dagen” is ook als e-boek op de e-reader beschikbaar. 

Org. : bibliotheek, Davidsfonds en de Markthallen


Jeugdboekenweek - Weg van de stad

Waar woon jij? Waar wil jij wonen? In de stad? Op het platteland? Ergens tussenin? Hier in België? In Europa? Aan de andere kant van de wereld? Hoe leef je? Wie zijn je buren? Hoe mobiel ben jij? En is alles goed zoals het is? De jeugdboekenweek, die loopt van 5 tot 20 maart, denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer.

Tips voor boeken over dit onderwerp vind je op www.boekenzoeker.org. De leerlingen van het derde leerjaar komen in de bibliotheek een leuk affichespel spelen.


Activiteiten in De Cirkel

Je uitstraling op peil met kleur en stijl
Dinsdag 15 maart – 13.30 uur in De Cirkel

Sta je ook regelmatig met de handen in het haar voor je kleerkast zonder te kunnen beslissen wat te dragen voor welke gelegenheid? Je wil graag weten welke kleur of stijl jou zou passen? Kom dan zeker naar deze voordracht! Je leert hoe je met een inzicht in de verschillende kleur- en stijltypes mooie resultaten kan bekomen voor kleding, accessoires, make-up en haren. Er wordt ook aandacht geschonken aan de verschillende gelaatsvormen, waar je op moeten letten om je kapsel, brilmontuur en make-up in harmonie te creëren. Deelnameprijs: 5 euro.

Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 21 maart is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. Kom tussen 13 en 16 uur genieten van de muziek van Frans & Yvan. Gratis toegang.

Kooklessen
Vrijdag 18 maart en 8 april om 13 uur.
Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten).

Bloemschikken
Dinsdag 22 maart om 13 uur.
Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.
Kostprijs: 5 euro


Kom je de paashaas helpen?

Zaterdag 26 maart van 14 tot 15 uur, prieel Olmenhof (bij regenweer in De Markthallen)

Samen met de monitoren van Speelpleinwerking Kameleon helpen de kinderen de paashaas en spelen ze leuke spelletjes. Elk kindje dat de paashaas komt helpen, krijgt bovendien iets lekkers mee naar huis. Inschrijven kan tot woensdag 15 maart via www.herk-de-stad.be/helpdepaashaas. Aan 'help de paashaas' is ook een kleurwedstrijd verbonden. Download via www.herk-de-stad.be/helpdepaashaas de tekening en breng de tekening mee op zaterdag 26 maart en maak kans op een leuke prijs.


Italiaans buffet op Qrios Campus Sint-Martinus

Volwassenenonderwijs Qrios Campus St-Martinus nodigt je uit op een gastronomisch weekend op zaterdag 19 maart om 19 uur en op zondag 20 maart om 12 uur in het restaurant van de Hotelschool aan de Oude Tramweg 5. Kom smullen van het heerlijke Italiaans buffet. Deelnemen kost 42 euro per persoon, inclusief aperitief en koffie. Wijn en frisdranken kunnen per fles aangekocht worden. Reserveren kan alleen telefonisch via 013 33 88 98.


Activiteiten van de Gezinsbond

EHBO voor (groot)ouders

Gezinsbond Herk-de-Stad organiseert op woensdag 9 maart van 18 tot 20 uur ‘EHBO voor (groot)ouders’ in de Volksmacht. Iedere (groot)ouder is van harte welkom! De deelnameprijs bedraagt 2 euro per persoon. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lasergamen met de Gezinsbond

De Gezinsbond Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 19 maart een avondje lasergamen. Het spel speelt zich af in een groot verduisterd doolhof, de catacomben van een ruimteschip met lasers en lichtflitsen. In het labyrint zorgen blacklights en lichteffecten voor de nodige sfeer en spanning. Nevelmachines zorgen voor een lichte mist welke de laserstralen zichtbaar maken waardoor het raken van het doel éénvoudiger wordt. Samenkomst om 18.15 uur op de parking van het kerkhof in Herk-de-Stad. Vertrek carpool naar Bilzen ten laatste om 18.30 uur. De deelnemers moeten minimum zes jaar oud zijn. De deelnameprijs bedraagt 10 euro. Niet-leen betalen 12 euro. Inschrijven voor 15 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dinosaurussen achter de schermen

De Gezinsbond Berbroek-Schulen organiseert op zaterdag 2 april een uitstap naar het Natuurhistorisch museum in Brussel. Daar krijg je een kijkje achter de schermen bij de dino’s. Het vertrek is om 9 uur aan het station van Schulen. De inkom bedraagt 15 euro voor leden, 18 euro voor niet-leden. Kinderen tot drie jaar mogen gratis binnen. Inschrijven voor 12 maart bij Christel Ceyssens: 013 55 55 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


The Making Of van het VRT TV-Journaal

VRT-journalist Pascale Mertens komt op woensdag 16 maart om 20 uur in De Markthallen op uitnodiging van Markant Herk-de-Stad vertellen over ‘The Making Of van het VRT TV-journaal’.

Meer dan de helft van de mensen die om 19 uur naar tv kijken, kijkt naar het Journaal. De VRT Nieuwsdienst heeft bijgevolg een grote verantwoordelijkheid en als openbare omroep kan ze een verschil maken in de keuzes die je maakt en hoe je die keuzes invult. Je komt te weten hoe de nieuwsselectie gebeurt: wat komt er in het Journaal en wat niet, wat zijn de nieuwsbronnen. Hoe wordt een item gebracht en in hoeveel tijd en met welke middelen kan een journalist een onderwerp tot een journaalstuk maken?
Leden en hun partners betalen 5 euro, niet-leden 10 euro.

Inschrijven via www.markantvzw.be/herk-de-stad of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vacature: technisch assistent openbare werken (bestrating- en metselwerken) (gemeentebestuur)

Het stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de organisatie van een selectieprocedure voor de aanwerving en de aanleg van een werfreserve voor de functie van:

Technisch assistent openbare werken (bestrating- en metselwerken)

Jobinhoud:
- maken van aansluitingen aan de riolering en kleine herstellingen
- uitvoeren van allerlei metselwerken (rioolputten, kopmuren aan rioolhoofden, …
- aanleg van bestratingen in o.a. betonstraatstenen, betontegels, keien
- plaatsen van boordstenen
- kleine verbouwingen aan bestaande gebouwen
- algemeen onderhoud van de verharde en onverharde wegen, met uitzondering van de uitbestede werken
- logistieke hulp bij gemeentelijke evenementen
- deelnemen aan het regelmatig georganiseerd werkoverleg

Profiel:
- ruime praktijkervaring in bestrating- en metselwerken
- handige Harry en spring in het veld
- snel en correct de opdrachten uitvoeren
- leergierig, enthousiast, plichtsbewust, eerlijk en correct
- kunnen samenwerken in teamverband
- bereid om buiten de normale diensturen te werken
- bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs B

Wij bieden:
- een vervangingscontract, met kans op een contract voor onbepaalde duur.
- een gevarieerde takenpakket en aangename werkomgeving
- een aantrekkelijk salarispakket op D-niveau (geïndexeerde bruto maandwedde (voltijds) min. €
1.830,19 – max. € 2.501,06 waarbij tot 10 jaar relevante ervaring uit de privé-sector of als zelfstandige kan in aanmerking worden genomen;
- een uitgebreide vakantieregeling, maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering

Interesse?

Bezorg je kandidatuur – vergezeld van een uitgebreid cv - aan het College van Burgemeester en Schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of per e-mail met vraag tot ontvangstbevestiging : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 21 maart 2016.

Meer informatie?

Dienst Personeel: tel. 013 78 09 56 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vacatures: technisch assistent en ploegbaas voor klusjesdienst (ocmw-bestuur)

Het OCMW van Herk-de-Stad is op zoek naar een technisch assistent en een ploegbaas voor de klusjesdienst.

Technisch assistent klusjesdienst
werfreserve - schaal D1-D3

De medewerker staat in voor de uitvoering van (kleine) klusjes allerhande bij het OCMW van Herk-de-Stad en bij de gebruikers van deze dienstverlening. De medewerker geeft ook de nodige logistieke en technische ondersteuning aan de werking en helpt ook mee met zijn of haar medewerkers.

 e medewerker is ook in staat om een werkplanning op te volgen en deze, wegens (onvoorziene) omstandigheden, en indien nodig, soepel toe te passen. Hij/zij is stressbestendig.

Het is ook belangrijk dat de medewerker ‘de taal’ spreekt van de gebruiker van de dienstverlening. De medewerker is tevens in staat om (preventieve) acties mee te ondersteunen die een goede wisselwerking/verstandhouding (kunnen) bevorderen, evenals om de positie van het individu of de groep te versterken. De medewerker kan werken onder leiding en omgaan met leidinggevenden. De medewerker is ook bereid om collega’s verder te helpen wanneer dat nodig is of wanneer daarom gevraagd wordt door een collega of de leidinggevende.

Profiel

 - basiskennis op meerdere domeinen van manuele arbeid
 - juist gebruik van toestellen, materialen en producten
 - taken verzorgd en correct kunnen uitvoeren
 - zelfstandig kunnen werken
 - kunnen overleggen en samenwerken
 - goede fysieke conditie
 - bereidheid tot taakruil
 - werkbereidheid buiten de uren voor dringende herstellingen

Stel je voor 31 maart (de postdatum geldt als bewijs) kandidaat door middel van het verplichte inschrijvingsformulier dat je telefonisch kan opvragen bij de dienst Personeel (013 78 09 56).

 

Ploegbaas klusjesdienst
voltijds - contractueel - onbepaalde duur - schaal D4-D5

Functieomschrijving

 De medewerker staat in voor de dagelijkse leiding aan de (uitvoerende) medewerkers van de klusjesdienst, al dan niet bijgestaan door personeelsleden die tewerkgesteld zijn via artikel 60, paragraaf 7, van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn. De medewerker geeft ook de nodige logistieke en technische ondersteuning van de werking en helpt ook mee met zijn of haar medewerkers.

De medewerker houdt er ook toezicht op dat de persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen in het kader van het Welzijn op het Werk correct wordt toegepast en gebruikt worden en neemt, bijgestaan door de interne preventieadviseur, de juiste maatregelen.

De medewerker is ook in staat om een werkplanning op te maken en deze, wegens (onvoorziene) omstandigheden, en indien nodig, soepel aan te passen. Hij/zij is stressbestendig.

 Het is ook belangrijk dat de medewerker ‘de taal’ spreekt van de gebruiker van de dienstverlening en ‘de taal’ van de medewerkers waar hij/zij de leidinggevende van is. De medewerker is tevens in staat om (preventieve) acties op te zetten die een goede wisselwerking/verstandhouding (kunnen) bevorderen, evenals om de positie van het individu of de groep te versterken.

Profiel

- zowel zelfstandig kunnen werken als in teamverband
 - stipt, zorgvuldig en nauwkeurig werken (onder andere juist gebruik van toestellen, materialen en producten)
 - oog hebben voor detail
 - in staat zijn de medewerkers te stimuleren en te motiveren
- stressbestendig zijn
 - flexibel zijn in tijd en werk (onder andere werkbereidheid buiten de uren voor dringende herstellingen)
 - zich loyaal opstellen ten aanzien van de organisatie en ernaar handelen in de praktijk
 - innoverend en probleemoplossend kunnen werken
 - verantwoordelijkheid nemen
 - assertief zijn (eigen mening durven aanbrengen en verdedigen)
 - durven optreden bij misbruiken
 - bereid zijn tot permanente bijscholing
 - vlot kunnen communiceren (mondeling en schriftelijk)
 - respectvol omgaan met mensen en middelen
 - basiskennis op meerdere domeinen van manuele arbeid
 - kunnen overleggen en samenwerken
 - goede fysieke conditie
 - bereidheid tot taakruil
 - beschikken over een rijbewijs B

Stel je voor 31 maart (de postdatum geldt als bewijs) kandidaat door middel van het verplichte inschrijvingsformulier dat je telefonisch kan opvragen bij de dienst Personeel (013 78 09 56).